Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Stilius ir mada

Infraraudonųjų spindulių karščio poveikis plaukų būklei ir kaip sumažinti žalą

Infraraudonųjų spindulių šiluma yra energijos rūšis, naudojama įvairiose plaukų formavimo priemonėse, įskaitant plokščias lygintuvus, garbanojimo lazdeles ir plaukų džiovintuvus. Ši šilumos rūšis žinoma dėl savo gebėjimo greitai ir efektyviai formuoti plaukus, tačiau ji taip pat gali būti žalinga plauko stiebui, jei naudojama per daug arba netinkamai. Šiame straipsnyje aptarsime infraraudonųjų spindulių karščio poveikį plaukų sveikatai ir kaip sumažinti žalą.

Infraraudonųjų spindulių šiluma veikia prasiskverbdama į plauko stiebą ir kaitindama jį iš vidaus. Taip šiluma pasiskirsto tolygiau, todėl šukuosena tampa lygesnė ir glotnesnė. Tačiau tokio tipo karštis taip pat gali būti žalingas plaukams, nes gali pažeisti plauko kutikulę ir baltymų struktūrą. Dėl to plaukai gali tapti sausi, trapūs, linkę lūžinėti ir skilinėti.

Vienas iš svarbiausių būdų, kaip infraraudonųjų spindulių šiluma gali pakenkti plaukams, yra dehidratacija. Dėl šių plaukų formavimo priemonių karščio plaukai gali prarasti drėgmę, todėl jie tampa sausi, trapūs ir linkę lūžinėti. Dėl to gali skilinėti plaukų galiukai, kurie suskilinėja dėl to, kad plauko stiebas tampa suskilinėjęs ir pažeistas.

Norint sumažinti infraraudonųjų spindulių karščio daromą žalą, svarbu imtis priemonių plaukams apsaugoti. Visų pirma, prieš formuodami plaukus turėtumėte naudoti nuo karščio apsaugantį purškalą, serumą taip pat naudokite atkreipkite dėmesį, kad jūsų infraraudonuju spinduliu tiesintuvas yra iš patikimos firmos.

 Šie produktai sukuria barjerą tarp plaukų ir karščio, kuris padeda sumažinti karščio daromą žalą. Be to, turėtumėte vengti naudoti stiliaus kūrimo įrankius ant didžiausio karščio nustatymo, nes taip tik padidinsite žalą.

Kitas būdas sumažinti infraraudonųjų spindulių karščio poveikį plaukams – nenaudoti jų per daug. Jei plaukus formuojate kasdien, apsvarstykite galimybę pakaitomis naudoti formavimo priemonę ir leisti plaukams išdžiūti ore. Tai suteiks plaukams galimybę atsigauti ir laikui bėgant padės sumažinti žalą.

Taip pat svarbu rūpintis plaukais iš vidaus. Sveika mityba, kurioje gausu vitaminų ir mineralų, padės sustiprinti plaukus ir išvengti jų pažeidimų. Taip pat turėtumėte nepamiršti gerti daug vandens, kad plaukai būtų drėkinami.

Apibendrinant, infraraudonųjų spindulių šiluma gali būti naudinga priemonė plaukams formuoti, tačiau pernelyg dažnas ar netinkamas naudojimas gali būti žalingas. Norint sumažinti žalą, svarbu naudoti šilumą saugančias priemones, vengti naudoti formavimo priemones su didžiausiu karščio nustatymu ir rūpintis plaukais iš vidaus. Laikydamiesi šių patarimų galite džiaugtis gražiais, sveikais plaukais, apsaugotais nuo žalingo infraraudonųjų spindulių karščio poveikio.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *