Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Verslas

Kodėl verta paminklams rinktis granitą?

Ruošiantis atsisveikinimui su mylimu žmogumi, reikėtų pasirūpinti paminklu. Įprastai paminklai gaminami iš granito. Dėl savo ypatingo patvarumo, estetikos ir universalumo granitas yra išskirtinė medžiaga, naudojama antkapiams.

Vienas iš pagrindinių veiksnių, į kurį reikia atsižvelgti renkantis antkapį, yra patvarumas. Norint, kad paminklas būtų ilgalaikis, išlaikytų estetinį patrauklumą ir atlaikytų dažnai besikeičiančius Lietuvos orus, verta rinktis granitą.

Kalbant apie patvarumą, granitas yra vienas patvariausių akmenų. Skirtingai nuo skalūno, jis nesutrupės. Taip pat granitas neišsipurvins taip lengvai, kaip marmuras. Be to, tai daug stipresnė medžiaga nei smiltainis, kuris laikui bėgant linkęs blogėti.

Reikėtų nepamiršti, kad kiekvieno žmogaus norai yra skirtingi. Naudojant granitą, galima pasirinkti iš daugybės spalvų (tai priklauso nuo granito sudėtinių dalių ir grūdelių dydžio). Vienspalvių granitų nėra – kiekviename akmenyje yra unikalių spalvų ir dryžių. Daugumoje granitų yra aukso, mėlynos, pilkos arba žalios spalvos dėmių, atsižvelgiant į juose esančių mineralų rūšis. Tai reiškia, kad kiekvienas granito antkapis skirsis nuo kito, todėl paminklas taps unikalus, estetiškai patrauklus ir, svarbiausia, atspindės individualumą.

Granitiniu paminklu lengva rūpintis – akmenį galima nesudėtingai išvalyti su nedideliu kiekiu vandens, indų plovikliu ir švaria šluoste. Dėl šios priežasties net ir po ilgo laiko paminklas atrodys kaip naujas. Tačiau, net jei ir nutiks taip, kad paminklą stipriai pažeis išorinės sąlygos, tai nėra bėda. Granito akmens paminklus lengva restauruoti, nes jie beveik netrupa, išlaiko savo pradinę būklę geriau nei betoniniai paminklai.

Granitas yra puiki medžiaga, ant kurios galima drožti ir graviruoti. Dažnai žmonės renkasi raidžių ir portretų kalimą. Jis gali būti atliekamas tradiciniu būdu – rankomis, tačiau esant pageidavimui galima iškalti ir mechaniniu būdu – smėliasrove. Graviravimas smėliasrove sėkmingai atliekamas ant granito ir yra įprasta paminklo kūrinių praktika. Tokiu būdu ant savo mylimojo antkapio galima sukurti gražius, individualizuotus užrašus, vaizdinius elementus.

Įmonė „Monumentas”, teikianti kapaviečių projektavimo ir įrengimo paslaugas, siūlo prieinamas kainas šiems norams įgyvendinti. Patyrę specialistai užtikrina ne tik kruopštų ir kokybišką paminklų atnaujinimą, raidžių ir portretų kalimą, bet ir siūlo kitas paslaugas, susijusias su kapaviečių priežiūra. Jau paruošti kapaviečių projektai leis kiekvienam išsirinkti norimą kapų apdailą ir paminklus.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *