Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Namai

Kokius pusryčius galima vadinti sveikais, o kokių ne?

Pusryčiai – svarbiausias dienos valgis dėl kelių priežasčių. Pavalgę ryte, gauname reikalingos energijos smegenų, raumenų ir kitų organų veiklai. Nors ryte svarbiausia yra nepamiršti pavalgyti ir nevykti į darbą, paskaitas ar pamokas tuščiu skrandžiu, tačiau taip pat yra labai svarbu ir tai, kokius produktus renkamės pusryčiams. Sveiki pusryčiai gali padėti sureguliuoti alkio jausmą, cukraus ir cholesterolio kiekį kraujyje bei sumažinti norą užkandžiauti dienos metu tarp valgymų. Tuo tarpu nesveiki pusryčiai ar išvis pusryčių nevalgymas dienos eigoje sukelia alkio priepuolius, energijos trūkumą  ir saldaus bei kito nesveiko kaloringo maisto troškimą.

Taigi, kokie pusryčiai yra sveiki, o kurie – ne? Sveiki pusryčiai yra subalansuoti, pasižymintys aukšta maistine verte ir suteikiantys energijos. Norėdami valgyti sveikus pusryčius, stenkitės rinktis visavertį, neperdirbtą maistą ir produktus iš kiekvienos penkių maisto produktų grupės: vaisių, daržovių, grūdų, baltymų turinčio maisto ir pieno produktų.

Ryte svarbu vartoti produktus, kuriuose gausu baltymų: pusryčiams puikiai tinka jogurtai, kiaušiniai, riešutai, sėklos ar ankštinės daržovės. Pusryčiams ypač reiktų vengti perdirbtų produktų, kuriuose yra daug cukraus ir sočiųjų riebalų rūgščių ir kurie turi mažai maistinės vertės: nereiktų vartoti dešrelių, šoninės, spurgų, bandelių ir kitų riebių ar saldžių produktų.  Tačiau svarbiausia pusryčiams vartoti daug lėtai virškinamų angliavandenių tokių, kaip švieži vaisiai ir daržovės bei nesmulkinti grūdai, kuriuose gausu skaidulų padedančių ilgiau jausti sotumo jausmą.

Vienas iš geriausių sveikų pusryčių pasirinkimų yra įvairių rūšių granola, kuri gali būti valgoma kartu su jogurtu, kefyru ar pienu arba naudojama pagardinti ir suteikti daugiau maistinės vertės kitiems pusryčių patiekalams, pavyzdžiui, granola galima gardinti košes.

Jei norite išbandyti granolą, ją galite rasti e. parduotuvėje https://www.momose.eu/granola-breakfast arba fizinėje parduotuvėje https://goo.gl/maps/tDp95hwn5ZJiWp737.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *