Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Verslas

„BaltCap“ pardavė „Yglės pastatų valdymą“ Suomijos SOL

Didžiausio privataus kapitalo fondų valdytojo Baltijos šalyse „BaltCap“ valdomas fondas „Lithuania SME Fund“ už neskelbiamą sumą pardavė 75 proc. pastatų priežiūros bendrovės „Yglė pastatų valdymas“ (YPV) akcijų Suomijos „SOL Palvelut Oy“ Estijos padaliniui „SOL Baltics“. SOL taip pat įsigijo 25 proc.  bendrovės YPV akcijų, priklausiusių įmonės vadovei Agnei Grendelei ir užbaigus sandorį valdo 100 proc. akcijų paketą. 

A. Grendelė lieka vadovauti YPV ir tapo SOL padalinio Lietuvoje vadove.

„Per tuos šešerius metus, kai „Yglės pastatų valdymą“ kontroliavo „BaltCap“, bendrovė išgyveno transformacijų laikotarpį, o šiandien tai viena moderniausių ir geriausiai iššūkiams pasirengusių šio sektoriaus bendrovių, turinti profesionalią  komandą ir itin motyvuotą vadovę, kurios asmenybė tapo svarbiu įmonės sėkmės elementu. Svarbu, kad augančią įmonę pardavėme strateginiam investuotojui, turinčiam milžinišką patirtį šioje srityje, aiškią viziją ir panašias vertybes, todėl bus įdomu stebėti jos vystymąsi“, – pažymėjo „BaltCap“ partneris Šarūnas Stepukonis.

„Lietuvos rinkoje mes veikiame palyginti neseniai, tačiau užteko laiko įsitikinti, kad „Yglė pastatų valdymas“  yra vienas rinkos lyderių, išsiskiriančių savo profesionalumu ir patirtimi. Manau, kad suvieniję jėgas mes tapsime geriausią vertę klientams kuriančia pastatų priežiūros paslaugas teikiančia įmone Lietuvoje. O „SOL Baltics“ galės pasiūlyti plačiausią pastatų priežiūros paslaugų pasirinkimą“, – sakė „SOL Baltics“ vadovas Rinel Pius.

„Lithuania SME Fund“ į bendrovę „Yglė pastatų valdymas“ investavo 2014 metais. Tai jau 7 parduota įmonė iš devynių, esančių šio fondo investicijų portfelyje.

„SOL Baltics“ priklauso vienai seniausių Suomijos verslo grupių SOL, kuri save kildina iš 1848 metais įkurtos audinių dažymo firmos  „Lindström Oy“.  SOL teikia pastatų priežiūros, apsaugos, personalo samdos paslaugas. Grupė turi padalinius Švedijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje, Rusijoje ir Lietuvoje.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *