Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Stilius ir mada Technologijos

Išmanieji laikrodžiai – nepamainomi kasdieniai pagalbininkai

Išmanieji laikrodžiai šiandien gali atlikti gerokai daugiau užduočių nei dauguma mūsų galėtų įsivaizduoti. Dabar išmanusis laikrodis yra tarsi nešiojamas rankinis kompiuteris, kuris be laiko ir datos rodymo taip pat gali padėti mums naudotis išmaniojo telefono funkcijomis nė nelaikant jo savo rankose.

Šiuolaikinių išmaniųjų laikrodžių pagalba mes galima priimti skambučius, skambinti, skaityti žinutes ir pranešimus, naudotis įvairiomis mobiliosiomis programėlėmis ir pasitelkti įvairias papildomas funkcijas, tokias kaip GPS navigacija ar netgi širdies ritmo matavimas. Taigi, išmanusis laikrodis tampa veiksmingu mūsų kasdienio gyvenimo pagalbininku, leidžiančiu daugelį užduočių atlikti dar paprasčiau ir greičiau.

Išmanusis laikrodis yra labai universalus

Suprantama, kad išmanusis laikrodis rodo laiką, tačiau tai nėra standartinio tipo laikrodis, prie kurio kiekvienas iš mūsų buvome pratę. Tai yra universalus išmanusis įrenginys, kuris gali padėti mums daug paprasčiau komunikuoti, leidžia klausytis muzikos, lengviau naviguoti aplinkoje, naudotis žadintuvu, skaityti naujausius pranešimus ir kt. Be to, šiuolaikiniai išmanieji laikrodžiai yra ir labai puikūs aksesuarai, galintys papildyti kiekvieno iš mūsų įvaizdį.

Pavyzdžiui, jei turite „Galaxy Watch“ išmanųjį laikrodį ir norite jį lengviau priderinti prie jums įprasto įvaizdžio, galite tai padaryti pasinaudodami jūsų skonį atitinkančia Samsung Galaxy Watch apyranke, kurią labai paprasta keisti, atsižvelgiant į savo besikeičiantį skonį, stilių ar poreikius.

Patogus atsakymas į skambučius ir žinutes

Jei naudojatės išmaniuoju laikrodžiu, į savo išmanųjį telefoną gavę žinutę ar sulaukę skambučio jūs neturite akimirksniu griebti į rankas telefono. Galite gauti pranešimus, atsakyti į juos, skambinti ir priimti skambučius tiesiai ant savo riešo. Tai ypatingai patogu, kai jūsų rankos yra užimtos, sportuojate ar užsiimate kita veikla, dėl kurios neturite galimybės naudotis išmaniuoju telefonu.

Esate nuolatos pasiekiami

Bėgiojate? Važiuojate dviračiu? O gal plaukiojate baseine? Nepaisant to, kokia veikla jūs beužsiimate, su savimi turėdami išmanųjį laikrodį visuomet esate pasiekiami ir galite lengvai patikrinti žinutes, pranešimus ir atsakyti į skambučius. Tikrai ne visais atvejais mes turime galimybę savo rankose patogiai naudotis išmaniuoju telefonu, todėl išmanusis laikrodis, kuris visuomet yra ant mūsų riešo, gali suteikti mums gerokai didesnį patogumą.

Puikus kelionių draugas

Kai naudojatės savo išmaniuoju telefonu navigacijos tikslais, jūs esate pratę nuolatos stebėti išmaniojo telefono ekraną ir jame rodomą vaizdą, tačiau išmaniojo laikrodžio pagalba keliauti galima dar lengviau ir patogiau, kadangi jis siunčia vibracijas į jūsų riešą ir tokiu būdu jus informuoja, ar turėtumėte sukti į kairę, ar į dešinę. Tai reiškia, kad užuot nuolatos žvilgčioję į savo išmanųjį telefoną, galite vadovautis nematomu kelionės gidu, kuris jums nurodo, kur eiti.

Lengvesnis socialinių tinklų pranešimų tikrinimas

Sutikite, greičiausiai dauguma jūsų nemenką dalį savo kasdienio laiko praleidžiate naudodamiesi socialiniais tinklais, tokiais kaip „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“ ar socialinėmis programėlėmis, pvz., „WhatsApp“ ar „Snapchat“. Tuo tarpu išmanusis laikrodis gali padėti daug lengviau ir patogiau peržiūrėti socialinių tinklų ir įvairių bendravimui skirtų programėlių pranešimus.

Ilgesnis ryšio palaikymas

Jei išmaniojo laikrodžio baterijos tarnavimo laiką palygintume su išmaniojo telefono baterija, pamatytume akivaizdų skirtumą. Išmanieji laikrodžiai suteikia galimybę ryšį palaikyti daug ilgiau nei išmaniuoju telefonu. Kai kurie išmanieji laikrodžiai gali padėti jums palaikyti ryšį net kelias dienas! Tai ypač patogu keliaujant, kai ne visuomet turime galimybę įkrauti savo išmaniuosius įrenginius.

Lengviau surasti telefoną, raktus ar kitus daiktus

Tikriausiai ne vieną kartą buvote susidūrę su atvejais, kuomet tekdavo ilgai ir nuobodžiai ieškoti savo pamesto telefono ar raktų. Kartais atrodo, kad tai nutinka pačiu netinkamiausiu metu, kai skubame ir negalime sau leisti vėluoti. Laimei, išmaniojo laikrodžio pagalba mes galime lengvai išspręsti tokias problemas, kadangi jis gali padėti mums daug lengviau surasti pamestus daiktus, tokius kaip telefonas ar raktai.

Lengvai pasiekiamos pramogos

Jei ant savo riešo turite išmanųjį laikrodį, nepaisant to, kokia veikla beužsiimtumėte, galite žiūrėti „YouTube“ vaizdo įrašus ar klausytis muzikos. Ir nors suprantama, kad niekas nepakeis jūsų išmaniojo telefono ekrano kokybės, pastaroji išmaniojo laikrodžio funkcija yra nuostabi patogumo atžvilgiu.

Priminimų gavimas

Kai kuriuose išmaniųjų laikrodžių modeliuose yra galimybė nustatyti priminimų siuntimą. Tai reiškia, kad galite išmaniajam laikrodžiui nurodyti, jog konkrečią dieną ir konkrečiu metu jis jums turėtų siųsti priminimus. Tai ypatingai patogu planuojant savo kasdienę veiklą ir siekiant nieko nepamiršti.

Sveikatingumo stebėjimo funkcijos

Sveikatingumo stebėjimas yra standartinė daugelio šiuolaikinių išmaniųjų laikrodžių funkcija. Išmanusis laikrodis gali padėti daug lengviau siekti savo užsibrėžtų sportinių tikslų, kartu padedant jums stebėti ir svarbius sveikatos rodiklius. Jei pasirinksite naujesnio modelio dideliu funkcionalumu pasižymintį išmanųjį laikrodį, turėsite labai plačias galimybes.

Miego kokybės stebėjimas

Ar žinojote, kad savo išmaniuoju laikrodžiu galite stebėti savo miego kokybę ir jo trukmę? Skirtingi išmaniųjų laikrodžių gamintojai naudoja skirtingus algoritmus žmogaus miego trukmei ir kokybei sekti, tačiau kai kurie jų geba labai tiksliai nustatyti, kada žmogus užmiega, prabunda ir kokia būna bendra miego kokybė. Be to, kai kuriuose išmaniuosiuose laikrodžiuose veikia papildomos funkcijos, kurios atsižvelgiant į miego kokybę gali pateikti ir treniruočių rekomendacijas, kas padeda dar labiau padidinti treniruočių efektyvumą.

Širdies ritmo matavimas

Didelė dalis šiuolaikinėje rinkoje siūlomų išmaniųjų laikrodžių modelių taip pat turi ir širdies ritmo matuoklius. Reguliarus širdies ritmo matavimas turi daugybę privalumų. Tai ypatingai naudinga, kai užsiimate įvairia aukšto intensyvumo fizine veikla ir norite tiksliai žinoti, koks yra jūsų širdies ritmas. Taip pat nereikėtų pamiršti ir apie dar vieną širdies ritmo matavimo naudą išmaniuosiuose laikrodžiuose. Kai širdies ritmo matavimas yra sujungtas su dirbtiniu intelektu, galima labai tiksliai nustatyti tam tikrus širdies ritmo sutrikimų tipus. Taigi, tai gali būti labai veiksmingas treniruočių ir sveikatos būklės stebėjimo įrankis.

Skubios pagalbos iškvietimas

Kai kurie išmanieji laikrodžiai savo vartotojams šiandien gali pasiūlyti ir skubios pagalbos (SOS) iškvietimo funkciją. Tokiu būdu galima gerokai greičiau reaguoti į sveikatos sutrikimus ir sulaukti skubios medikų pagalbos.

Žingsniamatis ir sudegintų kalorijų sekimas

Žingsnių matuoklis (arba žingsniamatis) išmaniuosiuose laikrodžiuose yra standartinė funkcija, kuri padeda skaičiuoti nueitus žingsnius ir gali pranešti, kada pasiekiamas nustatytas dienos žingsnių tikslas. Lygiai taip pat išmaniojo laikrodžio pagalba galima sekti ir savo sudegintas kalorijas. Todėl tai labai veiksmingai pasitarnauja, kai aktyviai sportuojate ir norite žinoti, koks yra jūsų progresas.

Pabaigai

Žinoma, tai nėra vieninteliai privalumai, kuriuos būtų galima išskirti kalbant apie šiuolaikinius išmaniuosius laikrodžius. Juolab, kad kiekvienais metais išmaniųjų įrenginių rinkai yra pristatoma vis daugiau naujų ir dar funkcionalesnių išmaniųjų laikrodžių modelių. Todėl jei jau kurį laiką svarstėte apie išmaniojo laikrodžio įsigijimą, šie aukščiau išvardyti jų privalumai turėtų padėti kur kas lengviau apsispręsti.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *