Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Verslas

Geriausios šarvojimo salės Lietuvoje: į ką atkreipti dėmesį ieškant?

Išėjus artimam žmogui, yra daug svarbių dalykų, kuriuos reikia padaryti, tačiau vienas iš svarbiausių – pasirinkti laidojimo namus. Jei to dar neturite galvoje, rasti tinkamą laidojimo biurą ir tą, kuriuo pasitikite, gali atrodyti sudėtinga, ypač tuo metu, kai sielvartaujate dėl mylimo žmogaus netekties. Net jei esate susipažinę su tam tikrais laidojimo namais, daugelis žmonių vis tiek nėra tikri dėl suteikiamo kainos ir kokybės santykio. Pasidalinsime keliais patarimais, kurie pravers ieškant geriausios šarvojimo salės.

Aptarkite pageidavimus su artima šeima ir draugais

Tai turėtų būti vienas pirmųjų žingsnių ieškant šarvojimo salės. Išsiaiškinkite, ar mylimas žmogus turėjo omenyje tam tikrus laidotuvių susitarimus (ar surašytas gyvame testamente, ar net perduotas žodžiu). Sužinokite, ar jūsų mylimasis iš anksto apmokėjo laidotuvių išlaidas, ar turėjo testamentą gyventi, ar buvo kitų dokumentų, kuriuose galėjo būti išreikšti jo norai.

Nustatykite laidotuvių biudžetą

Pasikalbėkite su kitais šeimos nariais ir nustatykite, kiek galite išleisti. Dažna klaida yra dirbti atgal – planuoti laidotuves ir tada išsiaiškinti, kiek jos kainuoja ir kaip už jas sumokėti. Iš anksto nustatę biudžetą, galite planuoti laidojimo išlaidas pagal turimas lėšas. Turėtumėte aptarti kremavimą ir laidojimą, su kiekvienu susijusias išlaidas ir nuspręsti, koks bus geriausias būdas jūsų mylimam žmogui.

Nustatykite savo prioritetus

Reikia atsižvelgti į daugybę veiksnių – nustatykite, kurie iš jų yra svarbiausi jums, jūsų šeimai ir situacijai. Tai gali būti tokie veiksniai:

  • Kainodara – ar yra biudžetas?
  • Šarvojimo salės lokacijos patogumas – arti namų, garbinimo vietos, kapinių?
  • Svarbūs religiniai / kultūriniai veiksniai (jeigu tokių laikotės) – ar laidojimo namai gali juos pritaikyti?
  • Ar yra didelė automobilių stovėjimo aikštelė? Tai svarbu, jei vyks laidotuvės ir tikitės, kad bus daug žmonių.
  • Ar salės patalpos pritaikytos neįgaliesiems?

Jei svarbu kaina ir vieta, atminkite, kad dauguma laidojimo namų nuvažiuos iki 30 mylių, kad paimtų mirusį mylimąjį be papildomų mokesčių. Jei šeima nesusirinks į laidojimo namus, galite apsvarstyti pigesnį variantą, kuris gali būti šiek tiek toliau.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *