Straipsnis.eu

straipsniai, naujienos, nuomonės

Namai

Dujinis katilas namuose: verta ar neverta?

Kokybiškas dujinis katilas vertinamas dėl daugybės pranašumų, kurių svarbiausias – aukštas naudingumo koeficientas. Dujiniai katilai taip pat pasižymi lengva priežiūra, patogiu valdymu ir ilgaamžiškumu. Rinkoje dujinių katilų pasirinkimas yra itin platus, todėl nesunkiai atrasite įrangą, idealiai atitinkančią individualius poreikius, tinkamą tiek namų šildymui, tiek karšto vandens ruošimui. Tiesa, prieš priimant galutinį sprendimą, būtina įvertinti ne tik dujinio šildymo privalumus, bet ir trūkumus.

Kuo patrauklus dujinis katilas?

Šildymas dujomis yra priskiriamas ekologiškam šildymui, kas atitinka šiuolaikinio gyventojo poreikius. Be to, dujinis katilas reikalauja minimalios priežiūros, yra itin lengvai valdomas ir pasižymi ilgaamžiškumu. Paprastai jis prisimenamas tik tuomet, kai reikia pakeisti temperatūrą. Tai yra itin patogu, lyginant su kitomis šildymo sistemomis, pvz., kieto kuro katilai reikalauja jūsų kasdienio dėmesio. Taip pat, lyginant su kitomis sistemomis, dujiniai katilai pasižymi aukštais efektyvumo rodikliais, puikiai tinka įvairaus dydžio ir ploto patalpoms.

Kur būtina suklusti?

Nors dujiniai katilai vertinami dėl daugybės savo privalumų, reikėtų pagalvoti ir apie tam tikrus trūkumus. Dujinių katilų įrengimas nėra pigiausias sprendimas rinkoje. Be to, dujų kaina yra gana aukšta ir nuolatos auga, o tai reiškia, kad didėja ir šildymo dujomis kaštai.

Kad sistema veiktų tinkamai, būtinas nuolatinis dujų tiekimas. Kitaip sakant, dujinis katilas gali būti įrengiamas tik ten, kur yra dujotiekiai. Deja, tuo pasigirti gali ne visi Lietuvos regionai. Svarbu įvertinti ir įrengimui keliamus reikalavimus, pvz., dujinis katilas gali būti įrengiamas tik gerai vėdinamoje patalpoje, o tai gali tapti problema, kai kalbama apie nedidelius butus.

Dujinio katilo įsigijimo ABC

Renkantis dujinį katilą labai svarbu žinoti, kokio tipo ir kokios galios įranga jums reikalinga. Tai gana specifiniai techniniai klausimai, kuriuos rekomenduojama aptarti su šios srities profesionalais. Kad būtumėte tikri katilo ilgaamžiškumu ir patikima eksploatacija, kreipkitės į rinkoje palankiai vertinamą pardavėją, atstovaujantį tarptautinį pripažinimą pelniusius prekių ženklus. Taip būsite tikri, kad jūsų dujinis katilas turės visas reikalingas kokybės garantijas ir džiugins jus puikiu savo darbu ne vienerius metus. Rekomenduojame iš anksto pasikalbėti su pardavėju dėl katilo remonto darbų – išsiaiškinkite, kur turėtumėte kreiptis, jei įrangos darbas sutriktų, taip pat, kaip greitai bus atliekami remonto darbai.

LEAVE A RESPONSE

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *